Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Storvarsel på Bombardier i Västerås

I Västerås varslas 300 personer om uppsägning från Bombardier. Det handlar om 250 tjänstemän och 50 kollektivanställda, skriver vlt.se.

Den kanadensiska tåg- och flygplanstillverkaren meddelade tidigare i veckan att man ska minska personalstyrkan med 7.000 personer. Bombardier har drygt 2.000 anställda i Sverige, främst inom signalsystem och driv- och styrsystem. 1.300 av dem arbetar i Västerås.

– Vi känner oss orättvist behandlade, säger Anders Carlson, ordförande i europeiska rådet inom Bombardier och anställd på Bombardier Transportation i Västerås, till tidningen.

Han pekar på att den del av bolagets verksamhet som man sysslar med i Västerås, det vill säga tåg, går ganska bra, och att det är problem inom flygtillverkningen som hela bolaget nu får betala för.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.