Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Studenterna som blev miljonärer på pizza

Tyska snabbmatskedjan Delivery Hero köper svenska Onlinepizza för över 250 miljoner kronor. Pizzaföretaget startades som en hobby medan grundarna ännu var studenter.

När Per Anders Bjelkestål, Erik Mellström Byrenius och Dan Castillo pluggade på universitet i Linköping i mitten av 2010-talet undrade de ofta varför det inte gick att beställa hem pizza på nätet. Då föddes idéen till företaget Onlinepizza som först startades som en hobby. En mycket lönsam hobby skulle det visa sig. Sju år senare säljer grundarna bolaget till tyska matkedjan Delivery Hero för över 250 miljoner kronor, skriver Dagens Industri.

”Vi gör nu exit och cashar hem ett niosiffrigt belopp”, säger Erik Mellström Byrenius till DI.

På sajten Onlinepizza kan kunderna beställa mat till hemkörning från närliggande restauranger.

Varumärket kvarstår och grundarna fortsätter att jobba kvar i bolaget. Utanför Sverige är bolaget verksamt i Polen, Finland och Österrike. De nya tyska ägarna är också specialiserade på hämtmat via nätet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.