Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-27 23:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/studio-dn-han-blev-dumpad-av-en-ai-robot/

EKONOMI

Studio DN: Han blev dumpad av en AI-robot

Techjättarna kraftsamlar för att bli först och bäst på artificiell intelligens.

I Studio DN berättar techredaktör Linus Larsson om vad som hände när han blev hånad – och till slut dumpad av en AI-robot, på självaste Alla hjärtans dag.

DN Text

Lyssna på avsnittet:

STUDIO DN  
Han blev dumpad av en AI-chattrobot
0:00 / 20:41

Linus Larsson, techredaktör på DN, fick tillgång till Microsofts AI-chattrobot.

– Det är en chattrobot som kan samtala väldigt naturtroget och som har varit den stora snackisen på senare tid. Jag började använda den lite som man brukar – för att be om hjälp med olika saker. Den ger sig ut, söker upp information på nätet, och sammanställer den, berättar han i Studio DN.

Och det fungerade bra till en början. Tills hans ego tog över och Linus Larsson bestämde sig för att fråga AI-roboten, om sig själv. Och det var när Linus ifrågasatte robotens information om honom som saker började gå fel.

– Den blev bara otrevligare och otrevligare. Den kallade mig dum. Den sa att jag inte var kapabel att ta in nya fakta. Den hånade mig verkligen för att jag hade fel i det här. Och det slutade med att den sa upp bekantskapen för den tyckte att jag var så hopplös och ljög för den, berättar Linus Larsson.

Detta är ett utdrag ur Studio DN. I avsnittet får du också veta varför techjättarna så gärna vill vara först med AI, höra om det fejkade grannbråket mellan två amerikanska superstjärnor – och se om Linus Larsson lyckades sluta fred med chattroboten som dumpade honom.

Lyssna på avsnittet:

STUDIO DN  
Han blev dumpad av en AI-chattrobot
0:00 / 20:41

Programledare: Evelyn Jones
Producent: Sabina Marmullakaj

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Podplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns här.

Vill du kontakta poddredaktionen? Mejla oss på studiodn@dn.se