Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-23 15:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/studio-dn-special-1-maj-sa-blir-du-av-med-mossen-i-sommarstugan/

EKONOMI

Studio DN Special 1 maj: Så blir du av med mössen i sommarstugan

Slagfällan är den vanligaste musfällan. Tillverkas i både trä och plast. Den är enkel, billig och effektiv.
Slagfällan är den vanligaste musfällan. Tillverkas i både trä och plast. Den är enkel, billig och effektiv. Foto: Vanni Jung Ståhle

Jo, den fördjupande nyhetspodden sänds även 1 maj, trots att det är en röd dag. Avsnittet finns ute nu i DN-appen och på olika poddplattformar.

DN Text

Den här hösten och vintern har varit en rekordsäsong för mössen. Ovanligt många har tagit sig in i villor som sommarstugor. Det kommer många stugägare att upptäcka när de kommer för att öppna sina fritidshus efter vintern.

DN:s reporter Hans Arbman har tagit reda på de bästa tipsen om hur du blir av med mössen. Han är gäst i dagens avsnitt, som programleds av Lasse Bengtsson.

STUDIO DN  
Så blir du av med mössen i sommarstugan
0:00 / 15:03

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Radioplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns r.

Läs mer: Så blir du av med mössen i sommarstugan

Ämnen i artikeln

DN podcast
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt