Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-04 07:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/svagt-uppat-pa-stockholmsborsen-43/

EKONOMI

Rapportbolag faller tungt på börsen

Foto: Erik Simander / TT

Efter måndagens börsfall på grund av nyvaknad oro för ökad smitta hämtade sig först Europas börser. Men under eftermiddagen har Stockholmsbörsen backat något, OMXS-indexet på minus 0,1 procent.

TT Text

Flera stora bolag har rapporterat på tisdagsmorgonen. Volvo, som oroas över halvledarbrist och risk för stopp även framöver, faller tungt, nedgången är 3,4 procent.

Electrolux, som också har drabbats av halvledarbristen och tror att det kommer att fortsätta, faller med 6,9 procent.

SKF, som redovisat en kraftigt ökad vinst, stiger med 0,4 procent.

Alfa Laval, som också rapporterat, stiger med 8,2 procent.

I Europa ligger de stora börserna på plus. Frankfurt på strax över nollan, London plus 0,2 procent och Paris plus 0,5 procent.

Läs mer: Nedåt på de asiatiska börserna

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt