Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 17:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/svensk-halloumi-fick-uppsving-efter-larm-om-antibiotikaresistens/

EKONOMI

Svensk ”halloumi” fick uppsving efter larm om antibiotikaresistens

Samar Aboaisheh på Nablus mejeri i Malmö pastöriserar halloumiosten.
Foto: Anders Hansson

MALMÖ. Efter debatten om att den cypriotiska osten halloumi kan leda till ökad antibiotikaresistens i Europa, har efterfrågan på svenska varianter ökat. Både Coop och Ica har tecknat avtal med lokala gårdsmejerier om att leverera den populära grillosten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.