Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 18:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/svensk-halloumi-fick-uppsving-efter-larm-om-antibiotikaresistens/

Ekonomi

Svensk ”halloumi” fick uppsving efter larm om antibiotikaresistens

Samar Aboaisheh på Nablus mejeri i Malmö pastöriserar halloumiosten.
Samar Aboaisheh på Nablus mejeri i Malmö pastöriserar halloumiosten. Foto: Anders Hansson

MALMÖ. Efter debatten om att den cypriotiska osten halloumi kan leda till ökad antibiotikaresistens i Europa, har efterfrågan på svenska varianter ökat. Både Coop och Ica har tecknat avtal med lokala gårdsmejerier om att leverera den populära grillosten.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in