Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 15:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/svenska-banker-slipper-sankt-betyg/

Ekonomi

Svenska banker slipper sänkt betyg

Det svenska banksystemet får behålla sin nuvarande status – stabil utsikt – hos kreditvärderingsinstitutet Moody’s som har granskat de tio största banksystemen i Europa.

Stabil utsikt innebär att banksystemet får behålla sitt nuvarande kreditbetyg och inte riskerar en sänkning den närmaste tiden.

Moody’s anser att även om coronakrisen kommer att leda till sämre lönsamhet och fler problemlån för de svenska bankerna, så står de finansiellt starka.

Även banksystemet i Schweiz får behålla stabil utsikt, medan utsikterna för banksystemen i Belgien, Danmark, Nederländerna, Frankrike, Italien och Spanien ändras från stabil till negativ.

De tyska och brittiska banksystemen behåller sina respektive negativa utsikter och riskerar därmed en sänkning av betygen.

Läs mer: Handelsbanken skjuter upp utdelningar 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt