Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 18:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/svenska-blir-toppchef-i-amerikanskt-jattebolag/

Ekonomi

Svenska blir toppchef i amerikanskt jättebolag

Svenska Carolina Dybeck Happe blir ny finansdirektör på amerikanska industrijätten General Electric. I början av nästa år lämnar hon motsvarande jobb på danska rederiet AP Møller-Mærsk, rapporterar Reuters.

TT Text

General Electric dras med ekonomiska svårigheter, bland annat till följd av att bolaget tillverkat motorn till Boeing 737 Max, ett plan som fått flygförbud efter två allvarliga dödsolyckor. Nu hoppas företagets vd Larry Culp att Dybeck Happe ska kunna vända siffrorna. För Dagens industri beskriver han henne som ”strategisk vad gäller kapitaltilldelning”:

– Hon har en stark bakgrund av att driva fram resultat i en decentraliserad miljö – egenskaper som väger tungt sett till de utmaningar GE står inför, säger Culp till tidningen.

Enligt analytiker vid storbanken Barclays är Carolina Dybeck Happes erfarenheter från att ha minskat Maersks utgifter troligen en av anledningarna till att hon har rekryterats till GE. De tror att hennes främsta uppgift blir att förbättra marginalerna och öka företagets kassaflöde.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt