Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 15:27 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/svenska-chefer-bra-pa-berom/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Svenska chefer bra på beröm

Svenska chefer är bäst i Europa på att ge beröm, enligt en ny undersökning.

I Sverige får 41 procent av de anställda erkännande för sina prestationer av sina chefer, vilket är den högsta siffran i Europa enligt en webbenkät som 4.400 personer svarat på. Danskarna kommer på andra plats med 38 procent och fransmännen trea med 35.

Snittet för hela Europa är 26 procent, visar undersökningen som genomförts av jobbsajten Stepstone. Hela 74 procent av de svarande i samtliga länder uppger att de sällan eller aldrig får beröm eller uppmärksamhet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.