Handels om H&M-konflikten: ”Deras krav är ganska lika våra” - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Svenska Handels: ”Deras krav är ganska lika våra”

David Mertz, New York stad-chef för facket Rwdsu tillsammans med en fackanslutna och kommunpolitiker. Senare under dagen överlämnades ett brev adresserat H&M:s vd Karl-Johan Persson.
David Mertz, New York stad-chef för facket Rwdsu tillsammans med en fackanslutna och kommunpolitiker. Senare under dagen överlämnades ett brev adresserat H&M:s vd Karl-Johan Persson. Foto: RWDSU

I New York pågår en utdragen konflikt mellan facket Rwdsu och klädkedjan H&M. I Sverige skulle Handels vara en facklig motpart till arbetsgivaren vid konflikt. Så hur lika är kraven från de två facken?

Konflikten mellan facket Rwdsu, ett amerikanskt Handels, och H&M i New York har pågått i flera månader. Tre av fackets krav handlar om schemaläggning.  

Per Bardh, avtalssekreterare för Handelsanställdas förbund i Sverige, är förhandlingschef i avtalsfrågor. Han konstaterar att schemakraven inte är samma men ganska lika. 

Garanterad arbetstid.
Rwdsu-krav: 14 timmars garanterat arbete i veckan för deltidsanställda.

Handels: Vi har rekommendationer på 17-18 timmar men inga krav. Rekommendationen är för att det påverkar rätten till a-kassa och andra socialförsäkringar. Vi arbetar för att de som har en låg garanterad tid, men som i verkligheten jobbar mycket mer, ska få en högre garantitid. 

Vilotid.
RWDSU-krav: 10,5 timmars vilotid mellan arbetspass och att därmed ta bort praktiken med ”clopenings” (se faktaruta).

Per Bardh, Handels: Lagen säger 11 timmar men genom kollektivavtal kan det förändras. Enligt våra avtal kan vilotiden vara kortare mellan två pass men det ska kompenseras med extra vilotid efter det andra passet. 

Antal arbetsdagar i sträck.
RWDSU-krav: Maximalt fem dagars arbete i ett sträck.

Per Bardh, Handels: Vi har det som kallas veckovila. På två veckor ska man ha fyra dagars ledighet. Så man kan arbeta tio dagar i sträck men efter det ska man ha fyra dagar ledigt. Det skapar flexibilitet för arbetsgivaren och vissa människor gillar att arbeta så. 

Per Bardh säger att Handels tyckt att arbetsgivarnas planering av bemanningen och schemaläggningen tidigare varit för kortsiktig. Nu måste arbetsgivarna planera sin bemanning 12 månader i förväg och anställda ska få individuella scheman sex månader i förväg. 

– Medlemmarna behöver framförhållning så att de kan få arbetet och sina sociala liv att gå ihop. Detta är inte specifikt ett H&M-problem utan ett branschproblem. 

Per Bardh har förståelse för att företagen vill kunna vara snabbfotade, att det kan uppstå särskilda situationer som komplicerar och att butikschefer inte kan förutse allt. 

– Vi försöker lösa dessa frågor i samförstånd med våra motparter, avslutar Per Bardh på Handels. 

”Clopening”

Clopening innebär att en anställd har stängningsskiftet i butiken på kvällen och har öppningsskiftet morgonen efter. Detta kan leda till korta vilotider mellan arbetspass. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.