Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Svenska staten nobbar nyemissionen

Näringsminister Mikaels Damberg tänker inte sätta in mer kapital SAS.
Näringsminister Mikaels Damberg tänker inte sätta in mer kapital SAS. Other: Beatrice Lundborg

Den svenska staten stödjer nyemissionen - men kommer inte att delta i den. Det säger näringsminister Mikale Damberg i ett pressmeddelande.

- Vi anser att det är positivt att SAS vill förstärka sin finansiella position. Vi har varit tydliga med att vi inte är en långsiktig ägare, men däremot en ansvarsfull ägare och gör därför det vi kan för att underlätta för bolaget att ta in nytt kapital, säger han enligt pressmeddelandet.

Den svenska staten har sålt av poster i SAS. Den här gången lovar dock regeringen att inte sälja aktier under en period om 90 dagar efter att nyemissionen har tecknats - just för att underlätta nyemissionen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.