Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 11:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/swedbank-i-ny-intervju-om-penningtvatt/

Ekonomi

Swedbank i ny intervju om penningtvätt

Pressuppbåd i samband med att penningtvättsskandalen avslöjades i Swedbank. Foto: Magnus Hallgren

Swedbank har genomfört en ny intervju med SVT-programmet Uppdrag granskning. Banken ska i samband med det fått information som lämnats till den interna utredning som har pågått sedan februari i år, uppger banken i ett pressmeddelande.

Det var SVT:s Uppdrag granskning som i februari i år avslöjade att Swedbanks verksamhet i Baltikum kan ha använts för omfattande penningtvätt. Uppgifterna ledde till att dåvarande vd-n Birgitte Bonnesen fick sparken, styrelseordförande slutade och ett brant fall för bankens aktiekurs.

På torsdagen gick Swedbank ut i ett pressmeddelande att de medverkar i ett kommande avsnitt av programmet. Enligt pressmeddelandet har banken fått mer information från Uppdrag granskning.

– Den information vi fick av Uppdrag granskning lämnar vi in till vår interna utredning som leds av den internationella advokatfirman Clifford Chance. Vår ambition är att vara så öppna och transparenta som vi kan med hänsyn till gällande lagar och regler, säger Anette Ringius presskontakt vid Swedbank.

Enligt henne beräknas arbetet med den interna utredningen vara slutfört i början av 2020 och de slutsatser som den kommer fram till kommer att kommuniceras i samband med bankens kvartalsrapporter.

Swedbank-aktien har om något reagerat försiktigt positivt på torsdagens besked.

Läs mer: Swedbanks ägare bör ställa in sig på saftiga böter 

Ämnen i artikeln:

Swedbank
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt