Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-22 03:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/systembolagets-vd-om-hotet-fran-nathandeln-behover-lag-om-ensamratt/

DRYCK

Systembolagets vd om hotet från näthandeln: Behöver lag om ensamrätt

”Att arbeta på Systembolaget har förändrat mig, och hur jag fattar beslut”, säger Magdalena Gerger. ”Jag har lärt mig att gilla att föra en dialog med många intressenter. Det är komplext, ansvarsfullt och fantastiskt roligt.”
Foto: Fredrik Funck

I tolv år har hon varit vd för ett dryckesföretag som ska gå med vinst men samtidigt har som mål att minska drickandet. Ett företag som säljer lågprisöl i folkhälsans namn och som framhåller sina satsningar på kvalitet och hållbarhet men som inte får stoppa ett vin som kostar mindre än en kaffe latte. Nu går Magdalena Gerger vidare, och det hon önskar för sin efterträdare är ytterligare en paradox: Ensamrätt på internet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.