Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Tata döper om virusklingande bil

Tata Motors, Indiens största biltillverkare, har väckt uppmärksamhet sedan en av företagets nya bilmodeller fått det virusklingande namnet Zica. Nu väljer företaget att döpa om bilen.

”Med anledning av det lidande som orsakats av den senaste tidens utbrott av Zika-virus i många länder har Tata Motors, som ett socialt ansvarstagande företag, beslutat att döpa om bilen”, skriver företaget i ett uttalande.

Tata Zica, som riktar sig till en yngre målgrupp, ska presenteras vid bilutställningen i Dehli senare i veckan. Men bilens nya namn kommer att meddelas först efter några veckor, uppger Tata.

Världshälsoorganisationen WHO klassade på måndagen zikautbrottet som ett internationellt nödläge och konstaterade att det finns en trolig koppling mellan viruset och en kraftig ökning av nyfödda med missbildningen mikrocefali, det vill säga ovanligt litet huvud.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.