Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Taylor Swift bojkottar Apples musiktjänst

Taylor Swift uppger att hon kommer att bojkotta Apples nya musiktjänst.
Taylor Swift uppger att hon kommer att bojkotta Apples nya musiktjänst. Foto: Dimitrios Kambouris/AFP

Taylor Swift, korad till mäktigast i popvärlden, kommer inte att upplåta sitt bästsäljande album "1989" på Apples kommande musiktjänst, meddelar sångerskans skivbolag.

Swift drog i november tillbaka all sin musik från Spotify med motiveringen att försäljningen av hennes skivor minskade kraftigt. Popstjärnans album "1989" har sålt i mer än 4,9 miljoner exemplar i USA sedan den släpptes i oktober.

Apple Music lanseras i slutet av juni och kommer att erbjuda abonnenter ett brett musikutbud för tio dollar i månaden.

Läs mer: Apple tar upp kampen med Spotify

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.