Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 17:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/teknikaktier-lyfte-wall-street-1/

Ekonomi

Teknikaktier lyfte Wall Street

USA-börserna handlades upp på måndagen trots oroväckande signaler om en andra virusvåg efter indikationer om ökad spridning i USA. Teknikbolag som Apple, Microsoft och Netflix bidrog till den starka utvecklingen.

Direkt Text

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 0,6 procent till 26.025. Det bredare S&P 500-indexet ökade 0,7 procent till 3.118, medan teknikorienterade Nasdaqs kompositindex var upp 1,1 procent till 10.056.

Apple lanserade flera nya programvaruversioner under måndagen, däribland den senaste versionen av Iphoneprogramvaran Ios. Apple meddelade även att man i framtiden kommer att börja använda sina egna chips till Mac-datorer i stället för Intels. Vidare har Cowen höjt riktkursen för Apple till 400 från 335 dollar och aktien steg 2,6 procent till 359 dollar.

Bland övriga teknikbolag steg Microsoft 2,8 procent medan Netflix var upp 3,1 procent.

Flygbolaget American Airlines handlades ned 6,8 procent. Bolaget söker 3,5 miljarder i finansiering för att förbättra sin likviditet, delvis genom en emission av 1,5 miljarder dollar i form av nya aktier. Resterande belopp väntas i form av konvertibler med en femårig löptid.

Virgin Galactic, som planerar att genomföra rymdresor, har nått ett avtal med Nasa som tillåter bolaget att träna ”civila astronauter” för resor till den internationella rymdstationen. Aktien var upp 16 procent.

Detaljhandelskedjan Gap blev höjd till övervikt från tidigare undervikt av Wells Fargo. Banken pekade på att marknaden inte tittat närmare på bolagets fastighetstillgångar och varumärken. Gapaktien var upp 8,8 procent.

Vätgaslastbilsutvecklaren Nikola fick en neutral rekommendation av JP Morgan när banken inledde bevakning av bolaget. Analytikern menar att aktien är värd 45 dollar. Aktien handlades dock upp 6,2 procent till 70 dollar.

Medicinteknikbolaget Sintx Technologies rusade 160 procent efter att bolaget meddelat att covid-19 ”inaktiverades” när det exponerats mot bolagets framtagna pulver i en kontrollerad laboratoriestudie.

WTI-oljepriset steg ett par procent under måndagen och tog sig över 40 dollar för första gången sedan mars.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 1 punkt till 0,71 procent.

Ämnen i artikeln

Apple
Microsoft
Netflix
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt