Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Teknikaktier lyfte Wall Street till nya rekord

Teknikaktierna lyfte kurserna på två av de tre New York-börserna till rekordnivåer under veckans första handelsdag. Till vinnarna hörde Apple, Microsoft, Alphabet och Facebook.

Hälsosektorn gick också bra, liksom finanssektorn, som stärktes av uttalanden från centralbanken Feds New York-chef William Dudley om att inflationen väntas stiga i takt med löneökningarna när arbetsmarknaden fortsätter att återhämta sig. Det väntas i sin tur tillåta Fed att fortsätta att gradvis skärpa penningpolitiken.

Centralbanken höjde i förra veckan räntan för tredje gången på ett halvår med hänvisning till en fortsatt stark arbetsmarknad.

Dow Jones industriindex steg 0,7 procent och S&P 500 lyfte 0,8 procent – vilket är rekord för båda. Nasdaqs kompositindex gick upp 1,4 procent.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.