Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-16 18:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/tekniska-problem-slog-ut-seb-tjanster/

Ekonomi

Tekniska problem slog ut SEB-tjänster

Bild: TT

SEB Sverige råkade ut för ett tekniskt haveri på torsdagsförmiddagen. Vid kl 10 fungerade systemen åter, men enligt uppgifter till Aftonbladet har flera användare haft fortsatta problem.

TT-DN Text

Vid klockan 07:30 på torsdagen slogs flera viktiga tjänster ut hos SEB – bland annat drabbades kunder av problem med betalkort och internetbanken gick inte att använda.

Strax efter klockan 08 hade SEB kunnat åtgärda problemet, men på grund av att bankens datasystem behövde uppdateras, så dröjde det innan funktionerna var helt återställda.

Först vid 10-tiden fungerade SEB:s tjänster som vanligt igen.

”Problemen varade mellan 07.34-09.55" skriver SEB:s pressansvarig i ett mejl till Aftonbladet.

Men flera användare som tidningen har varit i kontakt med uppger att de fortfarande inte kan komma in på SEB:s internetbank.

Vad som ligger till grund för störningarna är oklart. Det är inte heller känt hur många kunder som drabbade haveriet, säger Anna Helsén, presschef vid banken, till TT.

Enligt Anna Helsén finns det inga tecken som tyder på att banken har utsatts för en så kallad överbelastningsattack som används för att slå ut hemsidor.

– Men det är klart att vi alltid tittar noga på vad som har hänt, säger hon till aftonbladet.se.

Ämnen i den här artikeln:

SEB
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt