Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 14:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/tekniska-problemen-for-seb/

EKONOMI

Tekniska problemen för SEB

De tekniska problemen för SEB:s internetbank fortsatte, med problem att logga in även på söndagen. Swish rapporterades inte fungera för vissa kunder. Vid 11.45-tiden skulle problemen vara lösta, enligt banken.

DN Text

Problemen för SEB började på lördagen, och på förmiddagen på söndagen var de fortfarande inte helt åtgärdade.

Enligt driftinformationen på bankens hemsida berodde störningarna på tekniskt underhåll:

”20/11-21/11 genomförs tekniska underhåll på internetbanken och i våra appar. Detta kan leda till att vissa funktioner tillfälligt slutar att fungera. Vi är medvetna om problemen och arbetar med att lösa dessa så fort som möjligt.”

Även Swish var drabbat, men det är oklart hur många kunder som påverkades.

Vid 11.45 meddelar SEB:s presstjänst att problemen var åtgärdade.

”Det stämmer att vi haft störningar under en kortare period nu under morgonen, men de ska nu vara lösta. Vi beklagar detta och ber om ursäkt till de kunder som haft problem att logga in.”

Ämnen i artikeln

SEB
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt