Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-26 14:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/tele2-ska-ge-extra-utdelning/

Ekonomi

Tele2 ska ge extra utdelning

Foto: Janerik Henriksson/TT

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett underliggande rörelseresultat (ebitda) på 2,6 miljarder kronor för fjärde kvartalet, en ökning med nästan 1,1 miljard kronor jämfört med motsvarande period föregående år och bättre än förväntningarna.

TT Text

Omsättningen för bolaget uppgick till 7,3 miljarder kronor, en nedgång med en procent jämfört ett år tidigare. Det var i linje med förväntningarna.

”Detta kvartal avslutade ett år av transformation där vi genomförde integrationen med Com Hem och förberedde Tele2 inför resan mot att bli världens smartaste telekombolag. Vi uppfyllde vår finansiella guidning för 2019 med stöd av kostnadssynergier”, skriver vd Anders Nilsson i en kommentar.

Styrelsen föreslår en ordinarie utdelning till aktieägarna på 5:50 kronor per aktie, en ökning med 25 procent jämfört med 2018, samt en extra utdelning om 3:50 kronor per aktie. Året före var utdelningen 10:40 inklusive extrautdelning.

Samtidigt ökar ledningen takten i det pågående sparprogrammet.

Läs mer Telia höjer utdelningen

Ämnen i artikeln

Tele2
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt