Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Telia börjar ta betalt för Skype och Viber

Från och med i sommar tänker Telia Sonera ta betalt för röstapplikationer som Viber och Skype. Det säger vd Lars Nyberg till di.se.

Teleoperatörerna pressas i ytterligare den stenhårda konkurrensen när kunderna utnyttjar gratistjänster som Viber, Rebtel och Skype för att prata och sms:a.

Flera teleoperatörer har velat blockera användarna från att använda gratistjänsterna men ännu har det handlat om tomma ord.

Därmed blir Telia Sonera först med att omvandla hoten till verklighet när man introducerar en avgift för att använda mobil röstdata.

Spanien är det första landet där Telia Sonera tar betalt och sex euro i månaden kommer det att kosta, enligt di.se.

Till sommaren blir det Sveriges tur. Prishöjningen gäller enbart nya kunder och kostnaden ska inte drabba alla kunder lika.

”Det kommer att ingå i de högre prisklasserna. Betalar du 399 kronor i månaden så ingår det i priset”, säger Lars Nyberg till di.se.

Övriga teleoperatörer har ännu inte bestämt sig för om de tänker ta betalt dessa tjänster.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.