Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Telia förnekar oklarhet i Nepalaffär

Telia Sonera säljer sin verksamhet i Nepal och enligt SvD Näringsliv vet de inte riktigt vem som står bakom en av köparna. Men enligt Telia har noggranna bakgrundkontroller av köparen gjorts.

I december meddelade företaget att de säljer sitt innehav om 60 procent av den nepalesiska operatören Ncell till telekomkoncernen Axiata för 8,8 miljarder kronor.

Telia säljer också sitt innehav i ett lokalt ägarbolag som äger 20 procent av Ncell till Sunnivera Capital som ägs av en privatperson. Och det är detta bolag som Telia Sonera, enligt SvD, inte riktigt vet vem som står bakom.

”Det är felaktigt. Telia Sonera har genomfört omfattande undersökningar och bakgrundskontroller av bolag och parter i transaktionen med hjälp av både egen och extern expertis”, skriver Telia Sonera i ett pressmeddelande.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.