Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Telia slipper åtta miljoner i böter

Telia överklagade och fick rätt. Arkivbild.
Telia överklagade och fick rätt. Arkivbild. Other: Erik Simander/TT

Telia slipper betala åtta miljoner kronor i böter. Företaget överklagade en tidigare dom och får nu rätt av Patent- och marknadsöverdomstolen.

Telia och kommunala Gothnet i Göteborg dömdes i en lägre instans att betala 8 miljoner kronor var i en så kallad konkurrensskadeavgift. Enligt domstolen hade parterna på förhand kommit överens om att Telia inte skulle lämna in anbud i en upphandling av datakommunikationstjänster till Göteborgs kommun 2009. 

Gothnet godtog domen, men Telia överklagade.

En oenig Patent- och marknadsöverdomstol har nu friat Telia, med hänsyn till specifika omständigheter i ärendet, skriver Konkurrensverket i ett pressmeddelande.

Läs också: Pia Gripenberg: Därför överträffade Telia förväntningarna

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.