Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 06:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/teliakunder-kan-bli-av-med-tv-kanaler/

Ekonomi

Teliakunder kan bli av med tv-kanaler

Foto: Hanna Franzén/TT

Om mindre än en vecka riskerar Teliakunder att bli av med sju tv-kanaler.

Förhandlingar pågår ännu med leverantören Nent. Bägge parter uttrycker dock förhoppningar om en lösning.

TT Text

Om parterna inte kommer överens innan månadsskiftet går Telias kunder miste om tv-kanalerna TV3, TV6, TV8, TV10, NFL Networks och EsportsTV, från och med den 1 juli.

– Det finns inte mycket att säga, vi förhandlar fortfarande. När det finns mer att säga kommer vi definitivt att återkomma, säger Maja Wikman Ulrich, kommunikationschef i företagsfrågor vid leverantören Nordic Entertainment Group (Nent), till TT.

– Vi har gott hopp om att lösa det i god tid.

Telias presschef Irene Krohn vill inte heller säga något konkret om förhandlingarna.

– Det finns ingen ny information, det pågår fortfarande en diskussion, säger hon.

Förhandlingarna kan i teorin pågå in i det sista. Så länge en överenskommelse finns innan juni blir juli kommer kanalerna att ligga kvar, enligt Krohn.

– Vi har varit ute med information till våra kunder och aviserat att det finns en risk – om vi inte skulle komma överens – att vi inte får fortsätta sända kanaler. Men vår förhoppning är att vi ska komma överens.

För några veckor sedan meddelade Telia via sin hemsida att berörda kunder kompenseras med andra kanalpaket eller strömningstjänster i det fall ett nytt avtal inte nås.

Ämnen i den här artikeln:

Telia
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt