Telias vinst i nivå med prognoserna - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Telias vinst i nivå med prognoserna

Telia Company ökar vinsten. Arkivbild.
Telia Company ökar vinsten. Arkivbild. Foto: Erik Simander/TT

Telia redovisar en vinst före skatt på 3.108 miljoner kronor för årets andra kvartal, vilket kan jämföras med vinsten på 1.475 miljoner kronor under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Resultatet ligger marginellt under snittprognosen bland analytiker, som enligt en Reutersenkät låg på en vinst före skatt på 3.178 miljoner kronor.

Nettoomsättningen lyfter drygt 5 procent till 20,8 miljarder kronor.

Det justerade rörelseresultatet ökade 3,9 procent i lokal valuta, medan det i rapporterad valuta blev ett lyft på 6,9 procent till 6.443 miljoner kronor.

Även detta resultat låg i linje med förväntningarna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.