Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Teslas jättebatteri ska ge reservström till hushåll

Teslas vd Elon Musk presenterade bolagets batterisatsning i april 2015. Arkivbild.
Teslas vd Elon Musk presenterade bolagets batterisatsning i april 2015. Arkivbild. Foto: Ringo H.W. Chiu

Världens största litiumbatteri har invigts av Tesla i delstaten South Australia, för att möta den höga efterfrågan till följd av varmt väder.

Batteriet, som kopplas till en vindkraftspark, har en kapacitet på 100 megawatt, Batteriet ska kunna förse 30.000 hushåll med el.

– South Australia är nu världsledande i reglerbar förnybar energi, som levereras till bostäder och företag tjugofyra timmar om dygnet. Det här är historiskt, sade delstatens premiärminister Jay Weatherill vid invigningen som sammanfaller med sommarens första dag i Australien.

Batteriet ska ge reservström och öka energistabiliteten i delstaten South Australia, som drabbades av ett stort strömavbrott 2016 till följd av ett kraftigt oväder.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.