Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 23:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/tidigare-danske-bank-chef-forsvunnen/

Ekonomi

Tidigare Danske Bank-chef försvunnen

Foto: Hampus Andersson

Den tidigare chefen för Danske Banks estniska verksamhet är försvunnen. Polisen misstänker att försvinnandet inte har skett frivilligt och att hans liv är i fara, rapporterar Bloomberg.

TT Text

Den 56-årige Aivar Rehe, som var chef för Danske Banks estniska filial 2006–2015, lämnade hemmet i utkanten av Tallinn vid 10-tiden på måndagsmorgonen i joggingkläder, utan mobil, enligt polisen.

Danske Banks estniska verksamhet står i centrum för den gigantiska penningtvättshärva som briserade som en bomb i fjol och utreds av myndigheter i flera länder.

Rehe har tagit på sig ansvaret för det som skedde i banken där han var chef, men har sagt att han inte känt till att penningtvätt förekommit och det är inte känt att han är misstänkt för något brott, skriver Bloomberg.

Läs mer: Danske Banks vinst rasar

Ämnen i den här artikeln:

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt