Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 12:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/tidigare-riksbankschef-utesluter-inte-att-staten-raddar-enskilda-bolag/

EKONOMI

Tidigare riksbankschef utesluter inte att staten räddar enskilda bolag

Karolina Ekholm har efter sin tid som vice riksbankschef även varit statssekreterare hos Magdalena Andersson, och är nu professor på Stockholms Universitet.
Karolina Ekholm har efter sin tid som vice riksbankschef även varit statssekreterare hos Magdalena Andersson, och är nu professor på Stockholms Universitet. Foto: Lars Lindqvist

Den tidigare vice riksbankschefen Karolina Ekholm utesluter inte att Sverige går in som ägare i krisande bolag framöver.

Den ekonomiska nedgången är redan ett faktum. Nu handlar det enligt henne om att bädda för en snabb återhämtning – samtidigt som smittan kontrolleras.

– Man måste försöka mildra effekterna på båda håll, säger nationalekonomen Karolina Ekholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.