Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-05 13:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/tiktok-far-respit-i-usa/

Ekonomi

Tiktok får respit i USA

Foto: Jens Kalaene/DPA

USA skjuter på en eventuell blockering av all användning av Tiktok i landet.

TT Text

Förbudet för appen skulle gälla från midnatt mot fredagen, men fristen har förlängts sedan en domstol gett de kinesiska ägarna Bytedance mer tid att ändra ägarstrukturen.

Tiktok uppger att man behöver mer tid eftersom man ännu inte har fått tillräckligt med respons på sin föreslagna lösning.

Efter förhandlingar med flera amerikanska företag har Bytedance föreslagit ett avtal med amerikanska Oracle och Walmart. Positiva signaler har kommit från USA:s regering, som dock alltså ännu inte gett officiellt grönt ljus till lösningen.

Trumpregeringen anklagar Bytedance för att ha direkta kopplingar till den kinesiska diktaturen och kräver, med hänvisning till nationell säkerhet, att företaget säljer Tiktoks verksamhet i USA om appen ska fortsätta få användas där.

I september stoppade en domare i USA regeringens blockering mot att ladda ner videoappen Tiktok, bara timmar innan det skulle träda i kraft.

Tiktok har omkring 100 miljoner användare i USA.

Läs mer: Fler artiklar om Tiktok

Ämnen i artikeln

Tiktok
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt