Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-22 20:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/tio-fragor-om-obamas-hemliga-personal/

Ekonomi

Tio frågor om Obamas hemliga personal

Bild 1 av 6 Den typiska bilden av en Secret Service-agent.
Foto: Alamy
Bild 2 av 6 Barack Obama och hans medhjälpare Reggie Love eskorteras av livvakter, varav den ena syns längst till vänster i bild.
Foto: Charles Dharapak/AP
Bild 3 av 6 En av Obamas livvakter syns i förgrunden när presidenten håller ett tal på Henninger High School i Syracuse, New York.
Foto: Jacquelyn Martin/AP
Bild 4 av 6 12 oktober 2012. En Secret Service-agent står på sin post medan Paul Ryan, kandidat till posten som republikansk vice president, talar i telefon.
Foto: Mary Altaffer/AP
Bild 5 av 6 Secret Service-agenter brukar vara noga med att inte visa sina vapen. Här syns en medarbetare på sin post vid Vita huset. Bredvid honom ligger ett gevär.
Foto: Ron Edwards/AP
Bild 6 av 6 Den 30 mars 1981 utsattes USA:s dåvarande president Ronald Reagan för ett mordförsök av attentatsmannen John Hinckley. Kulan missade hjärtat med någon centimeter och träffade i ena lungan. Flera personer utöver Reagan skadades. Strax innan operationen skulle påbörjas skämtade Ronald Reagan med läkarna: ”Hoppas att ni alla är republikaner.”
Foto: Ron Edmonds/AP

Varför bär Secret Service-agenterna alltid solglasögon? Vad har de för vapen? Vad har de för utbildning och vad tjänar de?

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in