Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 15:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/titanicvarvet-nara-undergang/

Ekonomi

Titanicvarvet nära undergång

Titanic sjönk 1912. Nu kan även varvet Harland and Wolff, som byggde fartyget, gå under. Foto: TT

Det anrika varvsföretaget Harland and Wolff i Belfast, som i början av 1900-talet byggde Titanic, står på konkursens rand och driften kan inom kort komma att tas över av en förvaltare, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

TT Text

– Det ter sig allt mer osannolikt att vi kommer att hitta en kortsiktig lösning, säger politikern Gavin Robinson från Demokratiska unionistpartiet (DUP) till BBC Radio.

Harland and Wolff sysselsatte över 30.000 personer under tidigt 1900-tal, men har i dag bara 130 anställda.

Bolagets norska ägare, Dolphin Drilling, har också haft finansiella svårigheter och kämpar för att hitta en köpare av den nordirländska verksamheten, enligt AFP.

Förutom oceanångaren Titanic, som sjönk 1912, levererade Harland and Wolff uppemot 150 krigsfartyg under andra världskriget. På sistone har bolaget främst varit verksamt inom vindkraft och marinteknik.

Ämnen i den här artikeln:

Nordirland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt