Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Tokyobörsen föll på onsdagen

De ledande Asienbörserna gick åt olika håll i onsdagens handel. Tokyobörsens Nikkei 225-index och bredare Topix-index föll med 0,8 procent vardera.

Aktien i elektroniktillverkaren Sharp rasade sedan en källa uppgett för nyhetsbyrån Bloomberg att den potentiella köparen Foxconn kan skjuta på planerna att köpa Sharp för att få tid att bättre granska bolagets finanser.

Banksektorn pressades samtidigt sedan Japans centralbankschef Haruhiko Kuroda sagt att han teoretiskt kan tänka sig att sänka den japanska styrräntan till –0,50 procent för att stimulera ekonomin.

I vågskålen ligger även ett stänk av oro inför kvällens räntebesked från USA:s centralbank Federal Reserve.

Men på Seoulbörsen steg Kospi-index med 0,2 procent och i Taiwan lyfte Weighted-index med 1 procent.

Shanghaibörsen har inför den avslutande handeln gått upp med 0,3 procent, medan Hongkongbörsens Hang Seng-index samtidigt ligger på en nedgång på 0,4 procent.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.