Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-14 15:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/tomma-lokaler-kostar-postnord-30-miljoner/

Ekonomi

Tomma lokaler kostar Postnord 30 miljoner

Tomma lokaler i Postnords byggnad. Arkivbild.
Tomma lokaler i Postnords byggnad. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Postnords huvudkontor ”Arken” i Solna har blivit för stort för bolaget och en tredjedel av byggnaden står tom. Man har inte lyckats hitta någon ny hyresgäst till de tomma lokalerna som kostar företaget över 30 miljoner kronor om året i hyra, skriver Dagens Industri.

Rätta artikel

– Vi har haft intressenter men ingen som har slagit till och vad jag känner till finns det inga spekulanter just nu, säger Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Postnord, till tidningen.

Huvudkontoret i Solna invigdes 2003 men sedan dess har Postnord minskat sin svenska personalstyrka från 38.000 till 20.000 anställda.

– Vi har mer än halverat vår administrativa personal så de här lokalerna har blivit för stora för oss, säger Thomas Backteman till DI.

Hela byggnaden har en bashyra på 92 miljoner kronor och de tomma lokalerna kostar företaget över 30 miljoner per år. Hyresavtalet med bolaget Delarka gäller till 2026 och kan inte sägas upp i förtid.

Läs även: Så vill vd få tillbaka förtroendet för Postnord

Ämnen i den här artikeln:

Postnord
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt