Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Totalstopp hos stort webbhotell

Webbhotellet Loopia har drabbats av svåra störningar. Sedan i måndags har e-postfunktionen legat nere. På sin sajt skriver Loopia (klockan 20 på onsdagen): ”Vi arbetar fortfarande med att åtgärda den felande delen i vårt e-postsystem.”

Beskrivningen kan ge intrycket att det handlar om störningar, att e-posten förr eller senare kommer in i användarnas brevlådor. Men vad det handlar om är ett totalstopp hos Loopia, och stoppet har pågått sedan i måndags.

– Det är fruktansvärt jobbigt. Jag använder Loopia till mitt företag. Det är ett ekonomiskt bakslag, säger Mikael Cederfeldt, ägare av ett tryckeri, till Expressen.se.

Mikael Cederfeldt uppger för tidningen att han ett flertal gånger försökt få besked från Loopia om när felet kommer att vara avhjälpt. Utan resultat. ”Vi jobbar på det”, är allt han fått höra.

Loopia tillhör
Sveriges ledande webbhotell med över 500.000 gäster inhysta. Många småföretagare anlitar företagets webbtjänster.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.