Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Tove Nandorf: De privata arbetsgivarna är fortfarande lite för kräsna

Arbetsförmedlingen har presenterat prognos för arbetsmarknaden de kommande åren. DN:s arbetsmarknadsreporter Tove Nandorf svarar på tre frågor om rapporten.

Vad är huvudbudskapet i onsdagens prognos för arbetsmarknaden?

1

Att svensk arbetsmarknad fortfarande är urstark, och att bristen på arbetskraft är fortsatt mycket stor. Arbetsgivarna är mer sugna på att anställa än nästan någonsin tidigare i förmedlingens halvårsvisa intervjuer. Under 2018 och 2019 växer antalet sysselsatta i Sverige enligt Arbetsförmedlingens prognos med 145.000 netto. Det är 12 procent mer – 15.000 fler jobb - än vad förmedlingen trodde i vintras. Inom industrin och privata tjänster är efterfrågan på ny personal ännu större än i fjol, medan byggsektorn dämpas något.

Sju av tio nya jobb väntas gå till utrikes födda, som enligt Arbetsförmedlingen är helt avgörande för att vår arbetsmarknad ska fortsätta utvecklas positivt. 

Hur går det för de många nyanlända som kom 2014 och 2015?

2

Riktigt bra, enligt Arbetsförmedlingen generaldirektör Mikael Sjöberg. Många i de här grupperna skrev in sig hos Arbetsförmedlingen mellan november 2016 och sommaren 2017. Det betyder att de nu kommit en bit på väg inom Arbetsförmedlingens tvååriga etableringsfas med utbildning och praktik. 

Enligt Mikael Sjöberg kommer i dag hälften av alla nyanlända i jobb inom fem år, mot tidigare hälften på åtta år. Generaldirektör Sjöberg ser flera orsaker: den starka konjunkturen, liksom Arbetsförmedlingens förbättrade samarbete med andra aktörer, främst kommuner och landsting men även privata arbetsgivare. Likaså tillgången till subventionerade anställningar, som de senaste åren utökats med regeringens så kallade extratjänster. Extratjänsterna har tagit ordentlig fart det senaste året, sedan regeringen börjat dela ut extra statlig bonus till de kommuner som infört de helstatligt finansierade extratjänsterna. 

Är allt rosenrött, eller finns det kvarstående problem?

3

Bristen på arbetskraft är fortsatt svår på stora delar av arbetsmarknaden. Så pass att jobbtillväxten hämmas. När arbetsgivarna inte hittar den kompetens de söker försvåras matchningen.

Inte alla arbetsgivare  har hörsammat de två senaste årens budskap från Mikael Sjöberg: att företagen kan behöva bli mer pragmatiska och anpassa sina krav på de arbetssökande en bit nedåt. Till exempel ifrågasätta om de verkligen alltid behöver en formellt högskoleutbildad ingenjör med svensk utbildning och arbetslivserfarenhet när det ibland kan räcka med en kortare teknisk utbildning och resten kan läras på plats i företaget. De privata arbetsgivarna är fortfarande ofta lite väl kräsna, menar Sjöberg. Den offentliga sektorn har däremot enligt Arbetsförmedlingen betydligt oftare justerat sina kompetenskrav, med positiva effekter. 

Långtidsarbetslösheten bland de utsatta grupperna fortsätter att vara den stora utmaningen. Men i viss mån är långtidsarbetslösheten just nu ett statistiskt fenomen,  eftersom så många är inskrivna i det tvååriga etableringsuppdraget. Efter ett år som inskriven klassas personen som långtidsarbetslös. Men problemet är verkligt och utmaningen stor. Mikael Sjöberg uppmanar alla aktörer att bli ännu bättre på att samarbeta: Arbetsförmedlingen genom att mer effektivt jaga arbetsgivare, arbetsgivarna genom att ibland justera med sina krav, och kommunerna bland annat genom att erbjuda många flexibla utbildningsmöjligheter. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.