Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 05:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/trafikverket-tvingas-pala-om-vid-yxhugget-for-att-klara-vastlanken/

EKONOMI

Trafikverket tvingas påla om vid ”yxhugget” för att klara Västlänken

Här är den så kallade Kungsgatspuckeln i Göteborg, också känd som ”yxhugget”. Det är en del av fastigheten till vänster, Kungsgatan 9 C, som måste pålas om för att klara belastningen när Västlänkens tunnel dras fram.
Här är den så kallade Kungsgatspuckeln i Göteborg, också känd som ”yxhugget”. Det är en del av fastigheten till vänster, Kungsgatan 9 C, som måste pålas om för att klara belastningen när Västlänkens tunnel dras fram. Foto: Lars Näslund

Arbetet med Västlänken i Göteborg har stött på ett nytt bekymmer.

Trafikverket har meddelat kommunen att man måste påla om under en fastighet för att inte riskera skador på huset.

Hur hög prislappen blir kan Trafikverket i dag inte svara på, men hävdar att det inte ska leda till ytterligare försening.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.