Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Tre miljarder i förlust för Saab

Saab Automobile redovisar en förlust på drygt 3 miljarder kronor för 2010. Det framgår av den årsredovisning som nu registrerats hos Bolagsverket.

Rörelseresultatet uppgick till minus 3,1 miljarder kronor.

Omsättningen för 2010 var 6,3 miljarder kronor. Antalet sålda bilar blev 28.284, en siffra som dalat från föregående års 39.745 sålda bilar och 2008 års dryga 93.000.

Försäljningen och produktionen påverkades kraftigt av händelserna i början av 2010 då bolaget avbröt sin produktion under sju veckor.

En av de största utmaningarna var sedan att återställa lagren hos återförsäljarna och förtroendet hos återförsäljare och kunder, något som visat sig vara svårt, skriver bolaget i årsredovisningen.

Saab Automobile listar ett antal osäkerhetsfaktorer för bolagets framtid; en sinande kassa under 2011 och riskerna för att förlora pengar på höjda räntor och valutaförändringar som man inte kunnat försäkra sig mot, heter det i årsredovisningen.

Även revisorerna väljer att i en separat passus poängtera de risker som finns i verksamheten.

"Om bolaget inte förmår ordna erforderlig finansiering, eller vid en negativ utveckling för bolaget, blir förutsättningarna för fortsatt drift osäker", skriver revisorerna från Ernst & Young.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.