Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 06:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/trump-ingen-overenskommelse-nadd-med-kina-om-tullarna/

Ekonomi

Trump: Ingen överenskommelse nådd med Kina om tullarna

Verksamheten i containerhamnen i Los Angeles gick i oktober i år ned med 19 procent jämfört med samma månad 2018, enligt hamnens egna uppgifter. Foto: Mario Tama / Getty Images, AFP

Donald Trump sade på fredagen att USA inte har kommit överens med Kina om att fasa ut tullavgifterna mellan länderna, medan förhandlingarna mellan Washington och Peking går vidare. Däremot bekräftar USA-presidenten att Kina önskar sådana lättnader.

Trump uppgav i samtal med journalister att Kina vill se en partiell utfasning av tullarna som de båda länderna infört under det pågående handelskriget, medan han själv inte vill att de tas bort helt, rapporterar ekonomisajten Bloomberg News.

– De vill ha en nedtrappning, men jag har inte gått med på någonting. Kina skulle vilja ha något i form av en nedtrappning – inte en fullständig sådan, eftersom de vet att jag inte går med på det, sade Donald Trump.

Finansmarknaderna reagerade med besvikelse på Trumps uttalande, efter att ha tagit emot torsdagens besked från Kina om successivt sänkta tullar med begynnande optimism.

Läs mer:

Kina: Tullarna mot USA ska fasas ut

Tuffa straff för smugglare kan lösa handelskris

Kinas tillväxt sjunker till den lägsta på 30 år

USA och Kina överens om att inte höja tullar