Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Trump och Xi möts i november för att diskutera handel

Den amerikanske presidenten Donald Trump besökte i november 2017 Xi Jinping, president i Folkrepubliken Kina, i Peking. Arkivbild.
Den amerikanske presidenten Donald Trump besökte i november 2017 Xi Jinping, president i Folkrepubliken Kina, i Peking. Arkivbild. Foto: Andrew Harnik/AP

Kinas president Xi Jinping och USA:s president Donald Trump planerar ett möte i november för att diskutera handelsrelationerna, rapporterar The Wall Street Journal.

Den frostiga relationen mellan Kina och USA kanske kan komma att tinas upp i november. Då planeras ett möte mellan Xi Jinping och Donald Trump i samband med G20-mötet i Buenos Aires i Argentina.

Vita huset ska ha gett Peking beskedet att gå vidare med planerna på mötet de senaste dagarna, efter att samtalen om ett möte ledarna emellan brakade samman i augusti.

Handelskriget mellan de båda ekonomiska supermakterna har intensifierats de senaste månaderna, där USA infört tullar på kinesiska varor som bilar, mat och stål. Kina har i sin tur svarat med att införa tullar på liknande amerikanska produkter.

Vita husets strategi har varit att använda tullarna som en typ av hävstång för att tvinga Peking till att reformera sin industripolitik. Xi Jinping och hans tjänstemän har istället deklarerat att de inte kommer gå med på detta utan är förberedda på ett långvarigt handelskrig.

Samtidigt fortsätter den amerikanske presidenten att kritisera sitt lands centralbank, Federal Reserve, som han menar genomför för täta räntehöjningar som påverkar ekonomin negativt.

– Det är löjligt det de håller på med. Jag skulle uppskatta om Fed inte var så aggressiva för jag tycker de gör ett misstag.  Jag tycker att Fed har blivit galen, säger Donald Trump enligt ekonomisajten Bloomberg.

Läs mer: Misstänkt kinesisk spion utlämnad från Belgien till USA 

Läs mer: Kina svarar med samma mynt efter tullsmäll 

Läs mer: Kina anklagar USA för ”handelsmobbning” 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.