Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Trump om börsfallet i USA: Centralbanken är galen

Dow Jones industriindex vid stängning den 10 oktober 2018.
Dow Jones industriindex vid stängning den 10 oktober 2018. Foto: Bryan R. Smith/AFP

President Donald Trump betraktar onsdagens prisfall på USA:s aktiemarknad som en sedan lång tid tillbaka väntad korrigering. Han sade också att amerikanska centralbanken Federal Reserve, som höjt räntan, har ”blivit galen”.

Stigande obligationsräntor och förnyad oro för handelskonflikten mellan USA och Kina bidrog till att sänka börshumöret, vilket på onsdagen ledde till fall på bred front på USA:s börser.

– I själva verket är det en korrigering som vi har väntat på under lång tid, men jag är verkligen inte överens med Fed om vad de sysslar med, sade Trump till reportrar innan han anslöt till ett politiskt möte i delstaten Pennsylvania.

– Jag tycker att Fed har gått och blivit galen, sade Trump, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

En rad stora teknikbolag ledde nedgången på Wall Street: Apple föll 4,6 procent, näthandelsjätten Amazon tappade 6,2 procent och Microsofts aktie var ned 5,4 procent.

Orkanen ”Michaels” härjningar ledde till att oljeproduktionen minskade kraftigt i Mexikanska golfen, vilket slog hårt mot de stora oljejättarna Exxon och Chevron som backade 2,3 respektive 3,4 procent.

Dow Jones industriindex sjönk 3,1 procent medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex rasade 4,1 procent. 

S&P 500 tappade 3,3 procent — det kraftigaste fallet en enskild handelsdag för det breda indexet sedan den 8 februari.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.