Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Turkiska Brightwell vill skaka liv i Saab Automobile

Får turkiska investmentbolaget Brightwell köpa Saab Automobiles konkursbo så är inte tanken att rensa bolaget och flytta verksamheten utomlands.

– Vi är intresserade av hela Saab, inte av små komponenter som exempelvis bara varumärket, säger Brightwells representant Zamier Ahmed till Di.se.

Han sitter i bolagets styrelse och är dess talesman.

Syftet enligt Zamier Ahmed är att fortsätta produktionen i Trollhättan och de producerade bilarna ska heta Saab.

I vilken skala tillverkningen ska ske är för tidigt att säga, anser Ahmed. Man vill ha mer kunskap om Saabs struktur först. En del komponenter behöver kanske tillverkas någon annanstans för att spara kostnader, säger Ahmed.

Han är kritisk till hur Saab hanterades på slutet. Det var mycket dåligt skött, anser han. Victor Muller, vd och styrelseordförande, på slutet till och med ende styrelseledamot i Saab, har ingen bilbakgrund, tycker Ahmed.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.