Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-28 01:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/tva-twitter-chefer-lamnar-efter-musks-kopbud/

EKONOMI

Två Twitter-chefer lämnar efter Musks köpbud

Teslagrundaren Elon Musk.
Teslagrundaren Elon Musk. Foto: Patrick Pleul

Två höga chefer på Twitter kommer att lämna sina tjänster.

Detta efter att techentreprenören Elon Musk lagt ett bud på plattformen, rapporterar The New York Times.

I ett internt brev som skickats ut till de anställda på sociala medie-plattformen Twitter, framgår det att två chefer kommer att lämna sina tjänster. Avsändaren är Twitters verkställande direktör Parag Agrawal.

”Det är av yttersta vikt att ha rätt ledare på plats just nu”, skriver Agrawal till sina anställda.

En av de berörda cheferna, Kayvon Beykpour har kommenterat beskedet på sitt eget Twitterkonto och säger att det inte var hans eget beslut.

”Det var inte såhär jag hade tänkt lämna Twitter. Parag bad mig att lämna efter att ha meddelat att han nu vill ta företaget i en annan riktning”.

https://twitter.com/kayvz/status/1524787801757126656?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1524787801757126656%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nytimes.com%2F2022%2F05%2F12%2Ftechnology%2Ftwitter-elon-musk.html

I utskicket till de anställda stod det också att företaget nu kommer att pausa de flesta nyanställningarna och dra ner på vissa utgifter men att man i nuläget inte planerar några uppsägningar.

Det var för ett par veckor sedan som Teslagrundaren Elon Musk la ett bud om 44 miljarder dollar på plattformen. Musk har vid flera tillfällen kritiserat hur Twitter sköts och kallat vissa modereringsbeslut för ”ytterst olämpliga”.

Affären mellan Musk och Twitter förväntas gå i lås under de kommande månaderna, skriver New York Times.

Ämnen i artikeln

Twitter
Elon Musk
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt