Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 03:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/twitter-skarper-reglerna-mot-nathat/

Ekonomi

Twitter skärper reglerna mot näthat

Foto: Julia Mård

Mikrobloggen Twitter reviderar sina användningsvillkor för att komma åt hat som riktar sig mot religiösa grupper.

TT Text

”Efter månader av dialog och feedback från allmänheten, externa experter och våra egna arbetsgrupper expanderar vi våra regler mot hatfullt uppförande till att inkludera språkbruk som avhumaniserar andra på grundval av religion”, skriver it-företaget i ett uttalande.

Exempel på ordval som kan komma att resultera i raderade inlägg och avstänga konton är enligt Twitter att kalla medlemmar av en religiös grupp för ”äckliga” ”smutsiga djur”.

”Från och med i dag kommer vi att kräva att tweetar som dessa tas bort från Twitter när de rapporteras till oss”, skriver företaget.

Ämnen i den här artikeln:

Näthat
Twitter
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt