Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Tyska biltåg går i graven

Snart har bilarna åkt tyskt biltåg för sista gången. Häromdagen klubbades att biltågen som fraktat såväl fordon som trötta bilister från norra Tyskland ner genom Europa under mer än 80 år går i graven.

På vissa rutter har biltågen redan avvecklats och från 2017 kommer de att vara helt borta. Järnvägsbolaget Deutsche Bahn har på förslag att i stället frakta tågresenärers fordon i lastbilar, skriver danska tidningen Politiken.

Många bilåkande, som fått nog av tröstlöst autobahnmalande och kostat på sig tågbiljetterna, har kunnat ta igen i sovvagnar medan bilarna lastats på fraktvagnar längre bak i tågsättet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.