Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 05:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/uber-aktien-rasar-pa-new-york-borsen/

Ekonomi

Uber-aktien rasar på New York-börsen

Amerikanska Uber, som säljer taxitjänster runt om i världen, faller cirka 10 procent i den inledande handeln på New York-börsen. Den nyintroducerade aktien, som började handlas för 45 dollar i fredags, kostar nu cirka 37:50 dollar.

Rätta artikel

När aktien började handlas i fredags föll den också, med nästan 8 procent.

Inför börsnoteringen sänkte Uber sin värdering två gånger på två månader sedan många investerare väckt frågor om bolagets förluster och lönsamhet.

Börsintroduktionen kommer i ett skakigt läge på världens börser, med utbredd oro för att handelskonflikten mellan USA och Kina ska spåra ur. Noteringen har även präglats av omfattande strejker där Uber-chaufförer i flera storstäder i USA krävt jobbgarantier, löner som går att leva på och ett tak för hur stor andel av intäkterna som Uber får plocka ut från chaufförerna.

Konkurrenten Lyft, som noterades på Nasdaq i slutet av mars, följer med nedåt och kostar nu under 50 dollar per aktie. Det kan jämföras med introduktionskursen på 72 dollar.

Ämnen i den här artikeln:

Uber
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt