Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 16:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/uber-ansoker-om-borsnotering-1/

Ekonomi

Börsaktuella Uber: Blir kanske aldrig vinst

Amerikanska taxitjänsten Uber har nu lämnat in sitt prospekt inför introduktionen på New York-börsen. Foto: Eric Risberg/AP

Amerikanska taxitjänsten Uber vill in på börsen men potentiella aktieägare kan inte räkna med att bolaget någonsin kommer att gå med vinst. Det framgår av det prospekt som nyligen lämnats in inför introduktionen på New York-börsen.

Rätta artikel

Bolaget räknar med att rörelsekostnaderna kommer att öka märkbart inom den närmsta framtiden och att man kanske inte kommer att nå lönsamhet, står det i prospekten, som är en handling med information om bolaget. 

Handlingarna har nu lämnats in till den amerikanska finansinspektionen SEC.

Det är första gången Uber ger en något mer detaljerad bild av sin finansiella ställning. 

Både antalet användare och intäkterna ökade under 2018, men i en långsammare takt än året före. Antalet användare uppgick till 91 miljoner i slutet av 2018, medan konkurrenten Lyft har knappt 19 miljoner användare.

Ubers omsättning uppgick till 11,3 miljarder dollar, motsvarande cirka 105 miljarder kronor, under förra året.

Planerad noteringskurs för aktien och ett datum för börsintroduktionen är ännu inte känt.

Ämnen i den här artikeln:

Uber
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt