Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 22:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/uber-ansoker-om-borsnotering/

Ekonomi

Uber ansöker om börsnotering

Taxitjänsten Uber har nu lämnat in sitt prospekt inför introduktionen på New York-börsen. Foto: Seth Wenig/AP

Amerikanska taxitjänsten Uber har nu lämnat in sitt prospekt inför introduktionen på New York-börsen. Företaget är därmed ett steg närmare det som väntas bli den största börsnoteringen av ett teknikföretag på flera år.

Rätta artikel

Handlingarna som lämnats till den amerikanska finansinspektionen Sec innehåller inte så många konkreta detaljer, men det framgår att Uber i slutet av förra året hade 91 miljoner användare på sina plattformar. Omsättningen förra året var 11,27 miljarder dollar, men företaget har än så länge inte gått med vinst.

Uber planerar att notera aktien på New York-börsen under namnet UBER.

Av handlingarna framgår inte något planerad öppningskurs eller datum, men enligt tidigare medierapporter siktar Uber på att dra in 10 miljarder dollar (cirka 93 miljarder kronor) från investerare i samband med börsnoteringen som väntas ske i maj.

Uber har tidigare värderats till 76 miljarder dollar, men banker och investerare räknar med att värdet kan stiga till över 100 miljarder dollar efter noteringen.

En börsnotering av ett teknikföretag med detta värde skulle bli den största sedan den kinesiska e-handelsjätten Alibaba noterades 2014.

Ämnen i den här artikeln:

Uber
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt