Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-08 10:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/undersokning-halften-vill-dela-verktyg-med-grannen-men-tv-rummet-vill-man-ha-sjalv/

Ekonomi

Undersökning: Hälften vill dela verktyg med grannen – men tv-rummet vill man ha själv

I en rapport har bostadsrättsägare gett sin syn på delat boende. Majoriteten önskar inte dela sitt boende med andra. När det kommer till verktyg, böcker, bilar och cyklar är benägenheten att dela däremot högre. På bilden syns cykelköket i Hagalund, Solna där man mot en avgift få tillgång till reservdelar och verktyg för att laga sin cykel.
I en rapport har bostadsrättsägare gett sin syn på delat boende. Majoriteten önskar inte dela sitt boende med andra. När det kommer till verktyg, böcker, bilar och cyklar är benägenheten att dela däremot högre. På bilden syns cykelköket i Hagalund, Solna där man mot en avgift få tillgång till reservdelar och verktyg för att laga sin cykel. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hur långt är vi beredda att gå när det kommer till att dela boyta med våra grannar? Inte särskilt långt, enligt en ny rapport från Sveriges Bostadsrättscentrum (SBC). Endast fem procent kan exempelvis tänka sig att dela tv-rummet med sina grannar.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in