Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 08:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/undersokning-halften-vill-dela-verktyg-med-grannen-men-tv-rummet-vill-man-ha-sjalv/

EKONOMI

Undersökning: Hälften vill dela verktyg med grannen – men tv-rummet vill man ha själv

I en rapport har bostadsrättsägare gett sin syn på delat boende. Majoriteten önskar inte dela sitt boende med andra. När det kommer till verktyg, böcker, bilar och cyklar är benägenheten att dela däremot högre. På bilden syns cykelköket i Hagalund, Solna där man mot en avgift få tillgång till reservdelar och verktyg för att laga sin cykel.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hur långt är vi beredda att gå när det kommer till att dela boyta med våra grannar? Inte särskilt långt, enligt en ny rapport från Sveriges Bostadsrättscentrum (SBC). Endast fem procent kan exempelvis tänka sig att dela tv-rummet med sina grannar.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs gratis till nyårsafton!

Alla artiklar gratis fram till 31 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.