Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 11:15 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/unga-foretagare-satsar-pa-mobilen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Unga företagare satsar på mobilen

Killarna i Appative, Andy Troung, Simon JOnsson och Richard Luong ängar sig åt som många unga företagare gör - dataprogrammering.
Killarna i Appative, Andy Troung, Simon JOnsson och Richard Luong ängar sig åt som många unga företagare gör - dataprogrammering. Foto: Erich Stering / DN
Av de firmor som startades av unga under första kvartalet i år var dataprogrammering den vanligaste tjänsten, enligt en sammanställning från Visma.

På Älvsjömässan i Stockholm pågår SM i Ung företagsamhet och i en monter står killarna i Appative. De utvecklar program för Iphone - och i höst är de egna företagare.

Ung företagsamhet (UF) är en del i gymnasieutbildningen där elever får starta, driva och lägga ned ett företag. Det här läsåret finns det 6.245 UF-företag och 19.820 elever deltar.

De tre i Appative har lovat ett års support på sina produkter, så de kommer att starta om som ett vanligt företag.

– Vi är teknikintresserade och alla har en Iphone så vi tyckte att det var en bra affärsidé att utveckla appar. Den första vi gjort är en schema-app som har intresserat många skolor, säger Andy Truong, som är UF-företagets vd och utvecklingsansvarige.

Förhoppningen är att företaget ska kunna ge en extrainkomst när de fortsätter studera i höst.

Vinnaren som ska representera Sverige vid EM i UF-företagande är Lindmarks Servering UF, Helsingborg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.