Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 03:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/universitet-i-nederlanderna-rekryterar-bara-kvinnor/

Ekonomi

Universitet i Nederländerna rekryterar bara kvinnor

Foto: Isabell Höjman/TT

Män göre sig icke besvär. Det nederländska universitetet Eindhoven University of Technology kommer bara att anställa kvinnor framöver. Syftet är att få en jämnare balans bland könen i personalen.

Universitetet står inför en stor rekrytering av akademisk personal de kommande 1,5 åren: 150 tjänster ska tillsättas i samband med det nya projektet Irène Curie Fellowship. 

Enligt rektor Frank Baaijens har universitetet strävat efter att anställa fler kvinnor under de senaste åren, men det har gått för långsamt. Med den nya satsningen vill man snabba på utvecklingen.

– Vi är medvetna om att vi lider av en sned könsfördelning och då kan rekryteringen av kvinnor användas för att ta ett stort steg framåt, säger Frank Baaijens i ett pressmeddelande.

Enligt Frank Baaijens är det känt sedan länge att en mångsidig och mer jämställd arbetsgrupp presterar bättre, det leder till bättre strategier, mer kreativa idéer samt fler innovationer.

Universitets nya strategi innebär att jobben endast går att söka av en kvinna de första sex månaderna. Går det inte att hitta en lämplig kvinna för jobbet under den tiden så anställer lärosätet en man. Men anställningskommittén måste ändå nominera åtminstone en kvinnlig kandidat och en manlig om så är fallet.

Universitetet har även kontrollerat så att beslutet inte bryter mot någon av EU:s lagar, vilket det inte gör. ”Regelverket tillåter målinriktad rekrytering då det är fråga om underrepresenterade grupper, skriver universitetet.

Problemet med den ojämna könsfördelningen finns även inom högskolan i Sverige. Även om andelen kvinnor ha ökat bland lektorer och professorer är kvinnorna fortsatt kraftigt underrepresenterade i den senare gruppen, visar en rapport från UKÄ.

Läs mer: Det kan du göra om dina chefer inte kommer överens 

Läs mer: Fem tips till dig som ska söka ditt första jobb